Profiterol

Profiterol tarifi malzemeleri

  • 100 gr tereyağı
  • bir buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı buçuk un
  • bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 yumurta

krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem ​​şanti

yukarı ;

  • Çikolata sosu hazır
Profiterol tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle yoğurma kabına tereyağını, şekeri ve salamurayı alalım.
  2. Eridikten sonra üzerine unu ekleyin, iyice karıştırın ve ısıyı kapatın.
  3. Hamuru soğumaya bırakalım, içine yumurtaları tek tek kıralım ve mikserle çırpalım.
  4. Hamuru sıkma torbası ile tepsiye eşit şekilde bastıralım.
  5. 200 derecede 20 dakika sonra 150 derecede 20 dakika pişirelim.
  6. Sütü kremalı bir tencereye koyalım, tüm malzemeleri koyup ocakta güzelce pişirelim.
  7. Pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan kremaya krem ​​şantiyi ekleyip çırpın.
  9. Profiterollerde hazırladığımız hamurları sıkma torbası yardımı ile dolduralım.
  10. Pişirdiğimiz hazır çikolata sosu üzerine dökelim ve servise hazır.

resimli profiterol tarifi

Profiterol yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın