Profiterol tarifi malzemeleri
- 100 gr tereyağı
- bir buçuk su bardağı su
- 1 su bardağı buçuk un
- bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 yumurta
krema için
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
yukarı ;
- Çikolata sosu hazır
Profiterol tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle yoğurma kabına tereyağını, şekeri ve salamurayı alalım.
- Eridikten sonra üzerine unu ekleyin, iyice karıştırın ve ısıyı kapatın.
- Hamuru soğumaya bırakalım, içine yumurtaları tek tek kıralım ve mikserle çırpalım.
- Hamuru sıkma torbası ile tepsiye eşit şekilde bastıralım.
- 200 derecede 20 dakika sonra 150 derecede 20 dakika pişirelim.
- Sütü kremalı bir tencereye koyalım, tüm malzemeleri koyup ocakta güzelce pişirelim.
- Pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyip çırpın.
- Profiterollerde hazırladığımız hamurları sıkma torbası yardımı ile dolduralım.
- Pişirdiğimiz hazır çikolata sosu üzerine dökelim ve servise hazır.
resimli profiterol tarifi
Profiterol yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]