Profiterol Kurabiye Tarifi için,
Margarin, sıvı yağ ve şekeri elimizle iyice karıştırın.
Üzerine nişastayı ekleyip yoğurarak başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar unu yoğurmaya devam edelim, en son eklediğimiz unun üzerine vanilyayı dökelim ve son kez iyice yoğurup hamuru on beş dakika dinlendirelim. Buzdolabında dinlendirelim.
Hamuru çok yumuşak yapmamaya dikkat edin lütfen kabartma tozu kullanmadığımız için kurabiyeler pişerken kabarmıyor, aksine kenarlara yayılıyor ve profiterol gibi değil.
Küçük bir parça fıstık ezmesini alıp elimizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında kekimizin altı pembeleşinceye kadar pişirelim. Kurabiyelerin altında 15 dakika pişirin.Sonlarına bakalım biraz pembelerse hızlıca fırından çıkaralım yoksa kurabiyelerin üstleri çok çabuk erir.
Kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kurabiyeler soğurken sosu hazırlayalım. Bu nedenle küçük bir kap veya tavaya süt, şeker, kakao ve nişastayı koyup karıştıralım.
Karışımı ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve 2-3 dakika pişirin. Daha fazla karıştırarak pişirmeye devam edelim ve ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım. Ve sosun soğuması için tavayı bir kenara koyun.
Sosun ısıtılana kadar kabuğa yapışmasını önlemek için sık sık karıştırın.
Çorba soğuduktan sonra soğuması için soğutabilir veya sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Servis ederken bir servis tabağına istediğiniz sayıda soğuyan kurabiyeleri yerleştirip dilediğiniz sosu döküp hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz bir gün öncesinden kalan kurabiye ve sos ile kurabiye sosunu servise hazırlayabilirsiniz.
Kurabiyeleri sosun içinde tutarsanız kurabiyeler yumuşak olacaktır bu yüzden servis yapmadan önce sosu dökmek önemli bir detaydır.
Profiteole çerezi hazır.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]