Profiterol Tarifi (Öne Çıkan Fotoğraf Hikayesi)

Profiterol tarifi için kremayı hazırlamaya başlayalım. Tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Çırpıcı ile karıştırarak pişirin. soğumaya bırakıldılar

Kabuk oluşturmaması için zaman zaman çırpma teli ile karıştırılır.

Hamuru için 1 tencereye margarin ve su, margarin eriyip sıcaklığa gelince un ilave edilir. 2-3 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır ve soğuyunca yumurtalar birer birer ilave edilerek mikser ile iyice çırpılır. Bir sprey torbasında paketlenmiş

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak istenilen büyüklükte preslenir.

175 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Sos için hazırlanan çikolata sosun üzerindeki kaplamaya göre pişirilir veya çikolata benmaride eritilip krema ile karıştırılır.

Soğuyunca profiteroller ikiye bölünerek aralarına krema doldurulur.

Bir tabağa alıp üzerine sosu gezdirin.

Nefis Profterol servise hazp.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın