profiterol tarzı anne

Anne usulü Profitrol tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • bir tutam tuz
  • 4 yumurta

Krema için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tam un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şekerden 2 parmak eksik

Çikolata şurubu:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 2 çay kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 paket 60 gr sütlü çikolata
  • 1 paket 60 gr bitter çikolata
  • 1 fincan Türk kahvesi, soğuk su

Anne yolunda profiterol tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tencereye soğuk su, tereyağı, şeker ve tuzu koyalım ve kaynayınca unu karıştırarak ilave edelim.
  2. Hamur sertleştiğinde ocağı kapatın ve bir stand mikserin kasesine koyun ve 5 dakika soğumaya bırakın.
  3. Yumurtaları tek tek kıralım ve mikser ile karıştıralım daha sonra pürüzsüz bir hamur elde edeceğiz.
  4. Düz uçlu pasta pompasını hamurla dolduralım.
  5. Tepsiye yağlı kağıt koyalım, tepsiye pinpon topu büyüklüğünde hamur parçalarını bastıralım.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kontrol ederek pişirelim.
  7. Daha sonra hamuru soğuması için bir tabağa alın.
  8. Vanilya yağı hariç krema malzemelerini mikser kabında çırpalım ve tencereye alıp göbek patlayana kadar pişirelim.
  9. Piştikten sonra mikserin kasesine alın, vanilyalı yağı ekleyin ve mikserle çırpın.
  10. Yarım saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  11. Daha sonra çıkardığımızda mikserle çırpalım sivri uçlu kek pompasını bu krema ile dolduralım.
  12. Yavaş yavaş kazarak ve servis tabağına 6-7 adet yerleştirerek profiterollerin altını dolduralım.
  13. Diğer taraftan bir çikolata tavasına süt, nişasta, un, kakao ve şekeri koyup koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
  14. Ocağın altını kapatalım ve çikolatayı kırarak mikserin kasesine koyalım.
  15. Yağ ve tereyağı ekleyin, karıştırın ve karıştırın.
  16. Çikolatanın parlaması için en son soğuk su dökün.
  17. Daha sonra bu sostan iki üç yemek kaşığı kaşıkla döküp üzerini isteğe göre fındık ve fıstıklarla süslüyoruz.

Resimli anne yolunda Profitrol tarifi

  • o
  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • blender
  • kek tarifleri
  • Profiterol
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda

sonraki haber:

kokostar makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın