puf böreği


Puf böreği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • İki yumurta akı (sarısı üstten ayırın)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 anlık sanal paket
  • 6-6.5 su bardağı un (kontrol altına alalım)

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • Susam

Puf böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle ılık süt, su ve yağı bir karıştırma kabına alalım.
  2. Mayayı ekleyip karıştırın.
  3. Yumurta, şeker ve tuzu ekleyip unu eklemeye başlayın.
  4. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurun mayalanmasına izin verin. Yarım saat yeterli. Ortam çok sıcak değilse bir saat fermente edebilirsiniz.
  6. Ekşi mayanın havasını alıp tezgaha aktaralım ve tekrar toplayalım.
  7. Hamuru mandalina büyüklüğünde toplara ayırın. (boyutu size kalmış)
  8. Yaklaştıralım.
  9. Yine tepsi mayası için 15 dakika bekleyelim.
  10. Son olarak, yumurta sarısını fırçalayın ve susam serpin.
  11. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun!

fotoğraflı puf böreği tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • puf
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

puf böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın