Çıtır Börek Tarifi ve Puf Böreği Lezzeti için tuzlu su, yumurta akı ve yağı bir kapta karıştıralım.
İlk yufkayı bütün olarak koyalım ve sosu her tarafına bolca yayalım.
Üzerine ikinci yufkayı koyup sosu daha eşit bir şekilde her yerine yayalım.
3. yufkayı yaptıktan sonra yufkayı 4’e kesmeye başlayalım, ardından her üçgen parçayı 3’e veya 4’e bölelim, peynirleri her tarafına koyup rulo gibi saralım. Aynı şekilde bir yufka daha yapalım.
Tüm mayayı bir kaseye koyalım, yayalım ve odaya koyalım.
Ertesi gün yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısını koyup 180 derecelik fırında pişirelim.
Dışı çıtır içi yumuşacık ve lezzetli Çıtır Börekler ve Puf Böreği Lezzeti hazır, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]