Puf böreği mantı


Puf böreği tarifi için malzemeler

  • 3 puf böreği
  • 150 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 4 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz, karabiber ve kimyon

yukarı;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber

Milföy mantı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Soğan ve maydanozu rondonun içinden geçirelim.
  2. Kıymanın üzerine soğan, maydanoz ve baharatları ekleyelim.
  3. Bir oklava kullanarak kendi puf böreğimizi kazalım ve büyütelim.
  4. Milföyün uzun kenarına kalplerimizi yayalım ve çok büyük olmayacak şekilde yuvarlayalım, elimizle çekerek biraz uzatalım.
  5. İstediğimiz büyüklükte kesip borcama koyalım.
  6. 175 derecede 30 dakika pişirelim (Fırın ısısı değişebilir, kontrollü pişirebilirsiniz)
  7. Mantı pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
  8. Üstündeki sos için küçük bir tencerede tereyağını eritelim ve üzerine pul biberi ekleyip biraz kavuralım ve ocağı kapatalım.
  9. Fırından çıkardığımız mantıları servis tabağına alalım.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosu ekleyelim. İyi iştah, şifalı bal.

fotoğraflı puf böreği tarifi

  • tatlı tarifi
  • mantı
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Squishy açılış (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın