Kıymalı büzgülü börek tarifine kıymayı yağda ve küp şeklinde doğradığımız soğanları kavurarak başlıyoruz.
Bu sırada yağ ve su karışımını beşe böldüğümüz yufkanın üzerine yayıp büyük kısmını bir parmak katlayıp ince bir iğne ile tek parmak olacak şekilde sarıyoruz.
Her iki taraftan da küçülür ve bir oklava çıkarırız.
Daralan kısma daire yapıp üçgenin kalan kısmını kapatıp sabitliyoruz.
Üzerine kıymayı bölüp yumurtayı kenarda tutup 180 derecede pişiriyoruz.
Çıkarıp rendelenmiş kaşar peyniri ve bir adet çeri domatesin yarısını ekleyip kaşar eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz.
Etli Puf böreğimizi sıcak olarak servis ediyoruz (içinde farklı malzemeler kullanabilirsiniz)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]