Puf gibi basma patates turtası

Patatesli börek ile basma böreği malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (bir sarısında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4.5-5 su bardağı un

içeri;

  • 4 patates
  • 1 demet maydanoz
  • Kitaplar 1 tam bir

üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Susam
Bir puf tarifi olarak patates basmalı turta nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Ilık süt, maya ve şekeri bir kaba alıp çırpın. Yağ ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Un ve tuzu eleyerek ekleyin. Hamuru önce bir kaşıkla yoğurun, ardından elinizle yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edildiğinde yumuşak tereyağı ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir.
  3. Tereyağını hamurla birleşene kadar yoğurun. Örtün ve 30 dakika bekletin. Patatesleri içinde haşlayın. Haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla ezin. Kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz ekleyin ve karıştırın.
  4. Mayalanan hamuru tezgahta iki dakika yoğurun. 2 bezeye ayrılarak top haline getirilir. Kaplıdır. 10 dakika daha mayalandırın. Bezeler ayrı ayrı yoğrulur, önce elle preslenir, sonra un serpilmiş masanın üzerinde yuvarlanır.
  5. İçine patatesleri serpin. Uçtan bükerek sarılır. Rulo 2-3 parmak genişliğinde kesilir.
  6. Kesimin kesik kenarı düzleştirilir ve iç kısmı yukarı bakacak şekilde serilir. Avuç içi ile bastırılarak yuvarlak bir şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  7. Tüm hamur çeşitlerine aynı işlem uygulanır. Örtün ve 10 dakika daha bırakın. Fermantasyondan sonra süt ve yumurta sarısı karışımı yerleştirilir.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun 🥰.

Patatesli Basma böreği, resimli tarif gibi

Patlıcan gibi patatesli Basma böreği ile ilgili yazı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın