Pürüzsüz ve sağlıklı fındıklı tatlı tarifi



Bugün sizler için hem sağlıklı hem de sağlıklı diyebileceğimiz lezzetli ve tatlı bir tatlı tarifi hazırladık.

Ceviz birçok tatlıyı süslüyor. Aslında birçok tatlının ana ve vazgeçilmez bileşenidir. Tatlımız cevizsiz olmayan bir lezzet.

Deneyen herkesin çok seveceği ve asla bıkmayacağı bir tatlı olan cevizli şeker için bir tarif hazırladık. Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun şimdi…

Dersler

  • 1 paket margarin (250 gr)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 parça vanilya şekeri
  • Yarım limon aroması
  • mümkün olduğunca un

Şerbet malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • İki bardak içme suyu
  • İki damla limon suyu

yapılışı

Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye aktarın. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 25 dakika pişirin. Son 5 dakikada limon suyunu ekleyin. Süre sonunda ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Eritilmiş ghee, ayran, ceviz, kabartma tozu, vanilya şekeri ve limon kabuğunu bir karıştırma kabına koyun. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti dökün. İçtikten sonra servis edebilirsiniz.

Yorum yapın