Ramazan Hosaf – Tatlılarım

Ramazan ayında yapılan, iftar ve sahur sofralarında yenen geleneksel bir lezzettir.

Birçok vitamin içeren şifalı komposto, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelmiştir. Bağışıklığı güçlendirir, susuzluğu giderir. Kuru meyvelerden yapılır. Bu sefer koymadım, ama kuru erik ile iyi çalışıyor. Zengin içeriği mide ve bağırsaklarda çalışır.

Ramazan kompostosu için kayısı ve üzümleri yıkayarak başlayalım. Kayısıları küçük küpler halinde kesin. Büyük bir parça ise, yemesi zordur.

Elmaları soyun ve küçük küpler halinde kesin.

Bir tencereye sıcak su koyalım. Üzüm, elma ve kayısıları koyalım. Bir tarçın çubuğu ekleyelim.

10 dakika yumuşayana kadar pişirelim. Ardından şekeri ekleyin. Beş dakika kaynatalım. Suyu ve şekeri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Soğuması için ocağı kapatalım.

Sonra buzdolabına koydum.

Nefis Ramazan kompostosu servise hazır. Soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın