Yumurtalı Ramazan Pide tarifi için önce unu bir karıştırma kabına alın, ortasını açın, mayayı, şekeri ve suyu ekleyip karıştırın.
Ardından zeytinyağı, yumurta akı ve tuzu ekleyip hamuru on dakika yoğurun. Hamuru iyi yoğurmak çok önemlidir.
Hamuru yoğurduktan sonra 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Sonra hamuru tekrar yavaşça katlayın ve iki parçaya bölün.
Yuvarlak bir şekil verin ve elinizle biraz daha büyütün.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye aktarın.
Üzerini bir bezle örtüp tekrar yarım saat mayalanmaya bırakın.
Yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı sütü ekleyip iyice karıştırın ve elinizle pidelerin üzerine sürün.
Parmaklarınızla pide yapın, üzerine çörek otu ve susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Yumurtalı Ramazan Pidesi hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]