Bu yıl ayvalar bol ve sulu olduğu için reçel yapıp kavanozları doldurmaya karar verdim.
Gizli Reçel Reçeli Hakkında,
Taze soğanları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra doğrayalım ve kararmaması için su dolu bir kaba koyalım.
Şimdilik ayvaları bir kenarda tutalım, çekirdeklerini atmadan.
Ayvayı kesme işlemimiz bitince su dolu bir kaba alıp bir tencereye aktaralım ve üzerine pudra şekeri serpelim.
Bu yaklaşık 40 dakika sürer, bekleyelim.
Ardından 2 su bardağı suyu ilave edip ocağa alın.
Ayva çekirdeklerini ve karanfilleri ekleyip kısık ateşte 90 dakika reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Hadi pişirelim.
Not: Ayva çekirdeklerini daha sonra çıkarması kolay olsun diye küçük bir tülbent parçasının üzerine kese şeklinde koydum.
Ocağı kapattıktan sonra en son limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Ayva reçeli hazır.
Sıcak bir kavanoza alıp tamamen soğumasını bekleyelim.
Soğuyunca kapağını kapatıp serin ve karanlık bir yerde kahvaltı için bekleyelim.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]