Renkli Kurabiyeler – Benim Tatlı İkramlarım

Öncelikle karıştırma kabımızı alalım.

Margarin, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

Daha sonra unun büyük kısmından sarı gıda boyasını, kalan undan da turuncu renkli parçaları kesip istediğimiz gıda boyasını ekleyelim.

Bir çay kaşığının ucuyla birkaç damla sıvı boya koyalım fazla olursa canı acır.Boyayı dikkatli bir şekilde koyalım.

Daha sonra iki dondurucu poşetin arasına sarı hamurumuzdan bir parça alıp ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açalım. Farklı renklerde küçük parçalar alıp uzun rulolar yapalım. Sarı haçı resimdeki gibi sarı haç üzerine koyalım.

Sarı hamuru satalım. Buzdolabına koyalım.

Aynı işlemi hamur azalana kadar yapalım. Dondurucu poşetin ortasında kalan sarı hamuru tekrar açalım.

Kırmızı ve mavi hamurdan misket gibi küçük yuvarlak toplar yapalım. Sarımsaklı hamurun üzerine koyup bir iğne ile biraz açalım.

İstediğimiz gibi keselim. Önceden 180°C’ye ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 18 veya 20 dakika pişirin. Hadi pişirelim.

Isınmasınlar ve renkleri parlak kalsın diye pişirme aşamasına bakalım.

Başvuru yapanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın