Restoran usulü mor lahana turşusu

Restoran Tarzı Mor Lahana Turşu Tarifi Malzemeler

  • 1 orta boy mor lahana
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • yarım limon
  • 6-8 diş sarımsak
  • 200 ml elma sirkesi
  • Üzerini örtecek kadar su
Restoran tarzı mor lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Mor lahanayı ince dilimler halinde kesin. Büyük bir kase veya tepsi alın ve hafifçe kaya tuzu ile ovalayın. 10 dakika bekleyelim. Bu arada sarımsakları soyun ve limonu doğrayın.
  2. Turşu kasesine biraz sarımsak ve limon dilimleri koyalım. Turşu kabına aldığımız mor lahanayı dolduralım ve üzerine sarımsak ve diğer limonu ekleyip elma sirkesini ve suyu ekleyelim.
  3. Turşu kasesini kapatın ve biraz sirke ve su karıştırmak için sallayın. Bir gün güneş görmeyen bir yerde bırakın. İkinci gün buzdolabına koyun. 3-4 gün sonra turşumuz hazır. Afiyet olsun….

Fotoğraflı restoran tarzı mor lahana turşusu tarifi

“Restoran usulü mor lahana turşusu” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın