Restoran Tarzı Mor Lahana Turşu Tarifi Malzemeler
- 1 orta boy mor lahana
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- yarım limon
- 6-8 diş sarımsak
- 200 ml elma sirkesi
- Üzerini örtecek kadar su
Restoran tarzı mor lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Mor lahanayı ince dilimler halinde kesin. Büyük bir kase veya tepsi alın ve hafifçe kaya tuzu ile ovalayın. 10 dakika bekleyelim. Bu arada sarımsakları soyun ve limonu doğrayın.
- Turşu kasesine biraz sarımsak ve limon dilimleri koyalım. Turşu kabına aldığımız mor lahanayı dolduralım ve üzerine sarımsak ve diğer limonu ekleyip elma sirkesini ve suyu ekleyelim.
- Turşu kasesini kapatın ve biraz sirke ve su karıştırmak için sallayın. Bir gün güneş görmeyen bir yerde bırakın. İkinci gün buzdolabına koyun. 3-4 gün sonra turşumuz hazır. Afiyet olsun….
Fotoğraflı restoran tarzı mor lahana turşusu tarifi
“Restoran usulü mor lahana turşusu” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]