Reyhanlı Sulu Köfte tarifi için önce kıyma, bulgur, pirinç unu, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi derin bir kaba alıp iyice karıştırın.
Patatesleri ve havuçları soyun ve küpler halinde kesin.
Tavanıza sıvı yağ koyup patatesleri ve havuçları 5 dakika pişirin.
Ardından salçanızı süzün, bir tencereye su alın, tuz serpin ve havuç ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ardından elinizi ıslatın, kıymanızdan küçük parçalar alıp ovalayın ve tencereye ekleyin.
10 dakika kaynatın.Son olarak 1 yemek kaşığı kuru fesleğen ve nane ekleyin ve altını kapatın.
Reyhan harika bir koku sunuyor, denemenizi tavsiye ederim.
Reyhanlı Sulu Köfte hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]