Rize Usulü Muhlama (Mihlama, Kuymak)


Rize Usulü Muhlama Tarifi (Mihlama, Kuymak) İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 150 gram peynir (Çeçil peyniri veya taze kaşar peyniri)

Rize Usulü Mhalama tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tencereye alınan tereyağını kısık ateşte eritin, mısır ununu ekleyin ve rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  2. Suyu yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyin.
  3. Mısır ununa göre su miktarı değişebilir.
  4. Bir dakika kaynatın, sürekli karıştırın.
  5. Son olarak peyniri ve tuzu ilave edin ve yağ kaynayınca servise hazır.

Resimli Rize Usulü Muhlama (Mihlama, Kuymak) Tarifi

  • tatlı tarifi
  • kuymak
  • meme ucu
  • karışım
  • kek tarifleri
  • Rize
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında peynirli baget ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın