rulo makarna

rulo pasta tarifi malzemeleri

pandispanya için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı suda toz şeker yok
  • 1 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

krema için

  • 500 ml süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

arasında

  • buz
  • İsteğe göre damla çikolata veya dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz.

yukarı;

  • 1 paket krem ​​şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
Rulo kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce kremayı hazırlıyoruz. Bunun için; Uygun bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  2. Kıvam alınca ocağı kapatın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  3. Başka bir kaba alıp üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakın.
  4. Sonra pandispanya için. Yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıp iyice çırpın.
  5. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp güzelce yayalım.
  7. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
  8. Kek pembeleştikten sonra başka bir yağlı kağıda ters çevirin, altındaki yağlı kağıdı soyun ve kenarları çok düzgün değilse bıçakla kesin.
  9. Üzerine soğuyan kremanın tamamını yayalım.
  10. Ardından istediğiniz malzemeyi ekleyip rulo şekli verin.
  11. Dinlenmeye bırakın ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  12. Rulo kekin üzerine krem ​​şantiyi alıp her tarafına yayalım.
  13. Son olarak üzerini istediğimiz gibi süsleyip dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun 😋🤗.

Kek rulo tarifi

Rulo Makarna’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın