Rus mutfağından perashki (patatesli börek) hazırlarken,
Önce iç çamurumuzu hazırlayalım.
Patatesler soyulur ve kesilir.
Doğranmış soğanı, tuzlu suyu ekleyip kaynatın.
Patatesler yumuşayıp piştikten sonra kenara alın.
Karabiber ekleyip yapıştırın. Soğumaya bırakılır.
Gelelim hamurun yapılışına maya bir kaba konur.
1/2 su bardağı ılık su ilave edilerek 10 dakika karıştırılır.Yapılır.
Hamuru yoğuracağımız bir kaba un alınır ve kenara ayırdığımız mayaya tuz eklenir.
Elimiz ile karıştırılıp su ilave edilerek ekmek hazırlanır.
Yapışkan hamur 15-20 dakika sürekli yoğrulmalıdır. Döküldüğünde küçük mandalina toplarına bölünür ve elimizle biraz açılır, içine konur, kapatılır ve aşağı çevrilir.
15 dakika folyo ile kapatılır.Bekler ve orta sıcaklıkta berrak yağda kızartılır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]