Rus Mutfağından Ponçik Tarifi için,
Süt ısıtılır yani ılık olur şeker eklenir ve karıştırılır.
Tamamen çözündükten sonra soda sirke ile karıştırılır ve eklenir.
Yumurtaya tuz ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra kontrollü un ilave edilerek hamur hazırlanır.
Hamuru yoğurmayın un eklediniz mi 2-3 dk. karışım güzel.
20 Dakika. dinlenmeye bırakılırlar.
Hamur sert olmayacak ele yapışan bir hamur olacak. Pudra tezgahında açıyoruz kalın ya da ince değil.
Hamuru kareler halinde kesin.
Ortasına resimde gördüğünüz gibi bir delik açıyoruz ve yapılıyor.
Yağda kızartılır.
Dilerseniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
İnanılmaz lezzet ve kahvaltı reçeli.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]