Sadabat Pirinç Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Sadabat Pirinç Tarifi Hakkında,

Pirinç sıcak suda 10 dakika bekletelim.

Bu arada kayısıları küçük küçük doğrayalım.

Fındıkları bıçakla biraz daha büyük keselim.

Kuş üzümü biraz suda bekletelim ve suyu karıştıralım. Sıcak suda bekleyen pirinci yıkayıp suyunu süzelim.

Önce bir tavaya sıvı yağı alıp fıstıkları kavuralım ardından tereyağını koyup eritelim.

Pirinci koyun ve 2-3 dakika pişirin. karıştıralım.

Kuş üzümü, ceviz, kayısı, tuz ve karabiberi koyun, tavuk suyunu dökün ve karıştırın.

Kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim.

Kağıt havlu üzerinde dinlenmeye bırakın.

Sadabat Pilavı hazır.

Afiyet olsun!

Yorumlar:

👉 Pirinç yapmayı annemden öğrendiklerimi ve yaparken dinlediklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım size de yardımcı olur.

Pirinç pilavı yapılırken son su ilave edildikten sonra tencerenin kapağı birkaç kez açılmamalıdır.

📌Pirinç hafif ıslanınca suyu içilmeden ocağın altı kapatılır.

📌 Pirinç iyice dinlenmelidir.

📌Eski bir masa örtüsüne sarıp rahatlıyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın