10 dak.
Hazırlama Süresi
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet olgun domates (opsiyonel)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (opsiyonel)
- Tuz
Püf Noktası
Mevsim domatesi kullanacaksanız domates salçasını yarım yemek kaşığı kullanabilirsiniz.
Bezelyeyi donmuş bezelye ya da konserve bezelye olarak da kullanabilirsiniz.
Bezelyenin sertliğine göre ilave etmeniz gereken su miktarı değişecektir. Bu nedenle yemeği pişirirken kontrollü bir şekilde pişirin ve gerekirse su ilave edin.
İsterseniz küp küp doğranmış patates ve havuç da ilave edebilirsiniz. Ancak ek sebze kullanırsanız diğer malzemeleri de orantılı olarak arttırmayı unutmayın.
Sade Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Soğanı küp küp doğrayın ve sıvıyağ ile birlikte yemeği pişireceğiniz tencereye alın.
2. Soğanların rengi dönene kadar kavurun.
3. Üzerine salçaları ilave edin ve salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Bezelyeyi ekleyin, karıştırın, 1 – 2 dakika pişirin.
5. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyin.
6. Önce yüksek ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte bezelyeler yumuşayana dek pişirin.
7. Yemek pişerken arada suyunu kotrol edin, çok fazla azalırsa sıcak su ekleyin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]