Sade Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
Normal kek tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Pastayı buzdolabından çıkarırken kullanacağınız tüm malzemeleri bir saat önceden alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Normal bir kek yapmak için önce 3 yumurtayı derin bir kaba kırın. Üzerine 1 1/2 su bardağı toz şeker ekleyin.
- Mikser yardımıyla 4 dakika çırpın.
- Ardından 1 su bardağı sütü ekleyin.
- Yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
- Daha sonra eleyerek iki buçuk su bardağı unu, bir paket kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı karışıma ekleyin.
- Unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyin.
- Tüm kek karışımını mikser ile karıştırın.
- Kek hamurunun kıvamı ne çok katı ne de çok sıvı, boza kıvamına yakın olmalıdır.
- Hazırladığınız sade kek karışımını hafif unlanmış ve yağlanmış orta boy kek kalıbına dökün.
- Harcın kalıba yayılmasını bekleyin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- İlk 25-30 dakika fırını kesinlikle açmayın ki kek dağılmasın.
- Pastayı 40-45 dakika pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak test edebilirsiniz.
- Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Normal keki pişirdikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra kalıptan ters çevirip servis tabağına alın.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri veya çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.
resimli sade kek tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]