Sadece bir günde turşu tarifi! Onun zevkine hayran olmamak elde değil.



Turşu da yaz akşamlarına iyi gider. Ancak en çok kış aylarında tüketilmelidir. Şimdi, mevsiminde sebzelerin hazır olduğu bir günde sizlere turşu tarifi vereceğiz.

Hızlı Turşu Malzemeleri

  • 500 gr yeşil biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı kadar zeytinyağı
  • Ve bir bardak su

Şimdi tarife geçelim..

  • Öncelikle biberleri yıkayıp sap kısmından kenarına kadar bıçakla hafif çizikler atın.
  • Daha sonra bu arada üzüm sirkesini, zeytinyağını, suyu ve tuzu geniş bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayan suya azar azar acı biber ve biraz ezilmiş sarımsağı ekleyin.
  • Biberleri 2-3 dakika pişirin. Daha sonra pişen biberleri maşa yardımıyla cam kavanoza doldurun. Plastik kaplar kullanmayın
  • Daha sonra hazırladığınız biberin üzerinde 1,5 cm boşluk kalacak şekilde sıcak turşu suyunu kavanoza iyice doldurun.
  • Soğuyunca kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve turşuları buzdolabında saklayın.

Turşuyu ertesi gün veya aynı akşam servis edebilirsiniz. Ama bir gün beklemek daha iyidir. İster pilav ister et yemekleri ile bir günde hızlı bir turşunun tadını çıkarabilirsiniz!

Tarifi arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.

Yorum yapın