Harika ve kullanışlı bir börek tarifi. İster yemek yapıyor olun ister hazırlanıyor olun, soğutun. Dilediğiniz zaman dilimleyin ve pişirin.
Bu ekmek bir anda misafiriniz için kurtarıcı olacak. 👍👍👍👌👌👌👌
Kekimiz için patatesleri pişirip karıştıralım.
Sıcakken tereyağını ekleyin ve karıştırın.
İnce kıyılmış maydanoz, peynir, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
Sos için sütü, yoğurdu, yağı ve yumurtayı bir kaseye alın ve çırpın.
İlk yaprağı yerleştirelim.
Üzerine sosumuzu dökelim.
Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar sosun üzerine gezdirelim.
Üzerine üçüncü yufkayı koyup tekrar sosu dökelim.
İç çamurumuzun her yerine serpelim.
Üç tarafını hafifçe içe doğru katlayalım ve rulo gibi saralım.
Yarıya kesin ve plastik sargıya sarın.
Buzdolabına alıp 1/2 saat dinlendirin.
Çıkarıp birer parmak genişliğinde dilimleyelim.
Kalan sosu üzerine dökün.
180°C’de altın sarısı olana kadar pişirin.
Patatesli börek servise hazır.
Yemek yemek istiyorum 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]