Antep fıstığı tarifi malzemeleri
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı süt
- 1 poşet kabartma tozu
- 2 kutu vanilya
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 4 çay kaşığı un
Antep fıstığı ile yanlış bir tarif nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle 400 gram ıspanağı sıcak suda haşlayalım, suyunu süzüp blenderdan geçirelim.
- Yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın, diğer malzemeleri ve ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpın, sonra da minik küreğime koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım, soğuyunca dilimlere ayırıp robottan geçirelim.
- Ara ara karıştırarak buharın iyice çıkmasını ve kurumasını (yaklaşık bir kaç saat) bekleyelim.
- Bir saklama kabına veya dondurucu poşetine aktarın ve dondurucuda saklayın. Tarifi deneyecek olanlara bol şans. .
Resimlerle yanlış fıstık tarifi
Yalan Fıstık yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]