Sahte Mantı (Baklava Hamurlu)

Baklava yufka ve mantı tarifi için önce tereyağını eritip soğumaya bırakın.

Diğer taraftan dana eti hazırlıyoruz. Öncelikle soğan ve sarımsağı az zeytinyağında eritiyoruz. Kıymayı ekleyip suyunu bırakana kadar kavurun. Daha sonra baharatlar ve tuz ilave edilerek pişirilir. Bir kenara alıp ilk ısının çıkmasını bekliyoruz.

İlk yufkanın üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür. Daha sonra üzerine bir yufka daha konulur ve üzerine tereyağı gezdirilir.

Aralarına kıymalı bir hamur konur ve sıkıca sarılır. Bu şekilde her şey hazırlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.

Son olarak üzerine tereyağı sürülür ve 170°C’de altın sarısı olana kadar pişirilir.

Daha sonra sıcakken sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve son olarak kırmızı biberi tereyağında kızartıp mantıların üzerine döküyoruz.

Baklava Mtanda ve Yalancı Mantı hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın