Sahte Mantı Tarifi (Hazır Hamurlu)

Milföy mantısı mantı tarifi, yufka nasıl yapılır?

En sevilen Türk yemeği olan mantıyı yufka ile yufka açmadan yapmaya ne dersiniz?

Aynı olmadıkları doğru, belki sadece kek gibi. Ama canınız çekiyorsa kullanışlı, kolay ve lezzetlidir.

3 yufka yufka ile beş kişilik yapılabilir.

İlk olarak etleri ve kıymayı koymaya hazırlıyoruz, soğanı doğrayıp suyunu sıkıyoruz. Kıyma, soğan, tuz, pul biber ile karıştırıyoruz.

Hamuru ortadan ikiye kesiyoruz.

Sonra eninde iki şerit kesiyoruz.

Kıymayı şerbetin bir tarafına koyup üç defa sarıyoruz.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine raviolileri dizin.

Onları bir fırça ile yağlıyoruz. 180 C fırına veriyoruz. Servis tabağına alıyoruz.

Üzerine domates sosu döküp sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın