sakallı çörek


Sakallı Börek Tarifi için Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta (sarısı için)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • eşit derecede doğru

Sakallı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Mayayı su ve şekerle birlikte bir kaba koyun ve maya eriyene kadar bekleyin.
  2. Maya eridikten sonra sütü, yağı ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  3. Ardından unu ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. Hamuru yoğurup 40 dakika mayaladıktan sonra şekil veriyoruz ve 10 dakika Çin mayası yapıyoruz.
  5. Tepsideki mayalı böreğimizin üzerine sarılarını koyup 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra böreklerimiz soğuyana kadar bekleriz.
  7. Soğuduktan sonra kesip içine sürülebilir peyniri koyuyoruz ve dışına koyuyoruz, maydanozu veya kaşar peynirini rendeleyip hazırlıyoruz. Keyfini çıkarın 😊.

Resimli sakallı börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • sakallı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Mısır unu ve dereotu böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın