sakallı çörek

Sakal böreği tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir paket anlık sanal kuru
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılmıştır)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 su bardağı un (istediğiniz kadar)

arasında:

  • 200 gram labne peyniri

yukarı:

  • yumurtanın Sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
  • 2 tutam ince kıyılmış maydanoz

Sakal topuz tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak süt, su, şeker ve mayayı mayalandıralım.
  2. Karıştırıp 10 dakika bekleyelim üzerinde kabarcıklar oluşacak.
  3. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
  4. Üzerini kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamur elimize yapışmaması için elimizi ara sıra sıvı yağa batıralım küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
  6. 10-15 dakika tepside mayalanması için bekletin.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştıralım.
  8. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  9. İlk sıcaklığı çıkınca böreği bir kenarından kesip içine ve üzerine labne peyniri koyalım.
  10. İnce kıyılmış peynir veya maydanoza rendelenene kadar batıralım. Hizmet etmeye hazırlanın 😊.

Resimli sakallı börek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın