salamura zeytin biberi

Közlenmiş biber için malzemeler

  • Yarım kilo biber
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kaba tuz (istiflenmemiş)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 acı biber, tatmak
  • 1 demet maydanoz

Biber turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

İster kavanozu açıp direkt tüketin, soğanla kavurabilirsiniz. Bu lezzeti çok seveceksiniz.

  1. Biberler yıkanır ve uygun büyüklükte doğranır.
  2. Tencereye yağı ve sirkeyi alın, biber ve sarımsağı ekleyip biraz karıştırın.
  3. Ardından tuzu ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
  4. Canlılığını kaybetmemesi için sadece rengi dönene kadar kaynatılır.
  5. En son kıyılmış maydanoz eklenir, sıcak sıcak kavanozlara bölünür, kapatılır ve ters çevrilir.
  6. Buzdolabında birkaç ay saklayabilirsiniz.

Resimli yağda biber turşusu tarifi

  • biber
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • sıvı yağ
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Yağ ve biber ile salamura balık

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın