Salçalı Lahana Dolması – En Sevdiğim Yemekler

Makarna ve Etli Lahana Sarması Tarifi için önce lahanalar bıçakla kökleri kesilerek ortasından ayrılır.

Daha sonra tuzlu suda kaynatılırlar.

Haşlanmış lahana geniş bir kaba konur ve lahanayı pişirmek için her kaynağa soğuk su dökülür.

Kaynattıktan sonra kenara alınır ve iç harcı hazırlanır.

İlk olarak pirinç yıkanır ve bir kaba konur. Ardından kıyma, soğan, salça, maydanoz, sıvı yağ ve baharatlar ilave edilerek iyice dövülür.

Haşlanan lahana bıçakla kesilir ve sarılır.

Düdüklü tencereye konur ve tavada domatesli sos hazırlanır.

Not: Aynı sostan hazırlayıp sarımsağı ekleyip pişirdikten sonra dökerseniz çok lezzetli oluyor.

Tencereye lahana seviyesine kadar dökün.

Tencere kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır ve kısık ateşte 1.5 saat pişirilir.

Piştikten sonra domates sosuna sarımsaklar karıştırılarak sos hazırlanır.

Haşlanmış lahanayı üzerine dökün.

Lahana Manga ve Phala ve Et hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın