Saman Kadayıf Tatlısı Tarifi (Püf Noktalarıyla)

Kadayıf Tatlısı Tarifi, Hasır Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar en güzel şerbet tarifi ile karşınızdayım.

Öncelikle suyunu hazırlayalım soğumaya bırakalım tuzumuz sıcak suyumuz soğuk olsun.

Uygun bir tencereye şeker ve suyu alıp karıştırmadan kaynamaya bırakalım, kaynayınca altını kısıp içine küçük limon parçaları atıp on beş dakika pişirelim. koyulaşana kadar pişirelim

100 gr sade yağı sağ tepsiye alalım 1 yemek kaşığı pekmezi ilave edip karıştırıp tepsinin her yerine serpelim buzdolabına kaldıralım yağ donsun (eğer yağı donmaya başlamadan yaptıysanız , çevirince kadaifimiz bozulacak)

Yağ soğuyunca bir tepsiye alıp yanına otlardan bir kadayıf hazırlayalım. Her tarafına bolca kadayıf teli serpelim (kremanın tepsiden geçmemesi için bu önemli)

Her tarafına kremadan sürelim, biraz daha fıstık serpelim, tekrar hasır kadayıfın üzerine koyalım ve son olarak bol kadayıf teli serpelim ki açılmayacak şekilde.

Ara ara çevirerek kısık ateşte pişmeye bırakın. Başka bir tepsiye sadeyağ ve pekmezi ekleyip karıştıralım.

Beş dakika soğuk su akıtalım. Dinlendirip bölüştürün ve üzerine Antep fıstığı serperek servis edin.

Kadayıf otu yemeğimiz hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın