Şambali (Chamali Çam Tatlıları)


Chambali Cham Helva Tarifi (Cambali Cham Helva) için Malzemeler

  • 3 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

şerbet

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

yukarı;

  • 1 avuç tuzsuz fıstık

Chambali tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. Derin bir kaba yoğurt, irmik ve toz şekeri koyun ve şeker eriyene kadar iyice karıştırın.
  2. Kabartma tozu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edelim (hamurun sertliği sizi korkutmasın homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim)
  3. Isıya dayanıklı kare bir tepsiyi yağlayalım. Elimizi ıslatıp hamuru tepsiye güzelce yayalım.
  4. Bıçak yardımı ile dikdörtgen dilimler keselim ve her dilimin üzerine fıstıkları yerleştirelim.
  5. Vaktimiz varsa tepsiyi streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
  6. Vaktimiz yoksa hamurumuzu 5-6 saat dinlendirip 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  7. Sıra içmemize geldi, uygun bir tencereye toz şeker ve suyu koyup karıştıralım, kaynamaya başlayınca ince bir dilim limon suyu ekleyip koyulaşana kadar kaynatmaya devam edelim.
  8. Fırından çıkan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün ve ilk ateşten geçirin.
  9. 4-5 saat oda sıcaklığında bekletilen şekeri bir gece buzdolabında dinlenmeye alalım.
  10. Arzuya göre tarçın, fıstık tozu ve krema ile servis yapın. Sakin ol afiyet olsun 😋 Seviyorum 💕.

Resimlerle Açıklama

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • mum
  • Şambali
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

incir şekeri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın