Son zamanlarda çok popüler olan, pastanelerde inanılmaz fiyatlara satılan ve kızımla ilk defa denediğimiz San sebastian cheesecake güzel bir şekilde bitti.
San Sebastian cheesecake yapmak için tüm malzemelerimizi sıcak tutmamız çok önemli. Aksi halde cheesecake fırına girince kesilebilir.
Klasik San Sebastian Cheesecake Tarifi için önce 3 paket taze peynir, 1,5 su bardağı şeker ve 1/2 çay kaşığı tuzu el mikseri ile düşük devirde yüksek devirde pürüzsüz olana kadar çırpın.
Daha sonra oda sıcaklığında 6 yumurtayı teker teker karışıma ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra karışana kadar çırpın, tüm yumurtalar tek tek bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Ardından 2,5 paket kremayı ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın.
Son olarak karışıma 1 yemek kaşığı un ekleyin, eleyin ve bir çırpma teli ile çırpın.
(24 cm’lik bir daire kullandım.
Mumlu kağıdın kolayca yapışması ve oturması için dairenin içini ıslatın.
Çemberin içine düşme riskine karşı hazırladığımız karışımı süzerek dökün ve süzgeçte kalan kalıntıyı kaşıkla ezin ve alttan geçirin.
200 derecede 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından alıp salladığınızda tereyağ gibi sallanıyor merak etmeyin az pişmiş diye düşünmeyin. Oda sıcaklığına kadar bekleyin. Sıcakken daireyi çıkarabilir, yağlı kağıdı açıp kesip servis edebilirsiniz. Misafiriniz geliyorsa bir gün önceden yapabilirsiniz, lezzetini değiştirmez. Bu şekilde sade olarak yenebilir, çikolata sosu veya vişne sosu yapılıp servis sırasında dökülebilir.
San Sebastian’ın Ünlü Cheesecake Tarifinin Hızlı Resimleri:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]