Sandal Böreği


Sandal Ağacı Börek Tarifi Malzemeler

  • 1 kilo hamur (6 adet)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

iç harç için

  • rendelenmiş çedar peyniri

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • kimyon

Sandal böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hamuru tezgahta açıp fırça yardımıyla sosu yayalım.
  2. Daha sonra üzerine diğer hamuru koyalım. Harcı fırça yardımıyla uygulayalım ve hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
  3. Hamuru en kalın yerinden içe doğru ortadan ikiye yuvarlayalım.
  4. Kenarlarını birleştirelim ve kalan hamuru içine alalım.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  6. Orta kısma iç harcı koyalım.
  7. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayalım, kenarlarına yumurta sarısı sürün ve üzerine çörek otu serpelim.
  8. 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Resimli sandal böreği tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • sandalet
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

yumuşak çörek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın