Saray Muhallebi tarifi için önce sütü ocağa alıp ısınmasını sağlayalım.
Ardından yumurta sarısı ve şekeri bir kapta karıştırın.
Isınmaya bıraktığımız sütün üzerine şekeri ekleyip hızlıca karıştıralım (süt sıcak olmaz, kaynamaz). Şeker eriyince sütü kapatın.
Yağı bir tavaya koyun ve erimesini sağlayın. Eriyen tereyağına unu ekleyip kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Yumurtalı sütü kavrulmuş una yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırın. El çırpma teli ile yaparsanız muhallebi pürüzsüz olur.
Muhallebi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Tatlı muhallebiyi ocaktan alıp vanilin ekleyelim, bir dakika karıştıralım ve bir kapta paylaşalım.
Pudingler oda sıcaklığına soğuduktan sonra buzdolabında üzerine birkaç ceviz serperek servis edebilirsiniz.
Ağzınızdan çıkmayacak Saray Muhallebisi hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Saray Muhallebi Tarifinin Adım Adım Resimleri:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]