Sarı Kiraz Reçeli – Tatlılarım

Sayın arkadaşlar bugün sizlere hazır bir reçel tarifi vereceğim, hadi tarifle devam edelim👇

Sarı Kiraz Reçeli tarifi için,

İlk olarak turtanın çekirdeklerini çıkaralım ve mümkün olduğunca fazla şeker ilave ederek börek yapalım.

O halde bir odaya koyalım ve başka bir güne kadar buzdolabında bekletelim ki vişne suyunu salsın.

Böreği dolaptan çıkarıp tencereye dökelim ve ocağın altını açalım. Zaten suyunu salmış olacak.

Kaynayana kadar birkaç kez düşünün.

Kaynayınca karıştıralım. Köpürebilir, biraz alıp atabilirsiniz, hepsini almadım.

Daha sonra bağlantı biraz kalınlaşacaktır, baş parmağınız ile parmağınız arasında kontrol edebilirsiniz, sağlamsa bitmiştir demektir.

Altını kapatmadan önce 1-2 diş limon tuzu ekleyip karıştırıp altını kapatalım.

Biraz soğuyunca üzerini tülbent ile kapatıp güneşte koyulaşmaya bırakabilirsiniz ve nefis sarı kiraz reçelimiz servise hazır.

Deneyenlere bol şans…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın