Börek Tarifi için önce mayayı ılık suda eritiyoruz.
Bir kaseye sıvı yağ, yoğurt, tuz ve yumurta sarısını alın.
Maya eriyince harcımıza ekleyip elimizle karıştırıp unu azar azar ilave ediyoruz. Ekmek yumuşak ve ekşi bir kıvamda olmalıdır.
Öncelikle hamuru 4 bezeye ayırıyoruz bezeleri mümkün olduğunca tek tek kesiyoruz.
Açtıktan sonra içine margarini eritip yayalım, bir beze daha koyup rulo yapıp buzdolabına kaldırıyoruz. Diğer 2 beze için de aynı işlemi yapıyoruz. 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
Daha sonra bezeyi buzdolabından çıkarıp istediğimiz büyüklükte kesip ortadan ikiye kesiyoruz.
Hamuru merdane yardımıyla hamur haline gelene kadar açıyoruz, harcı içine koyup kapatıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200° fırında 25 dakika pişirin.
Açılan Börek servise hazırdır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]