Sarımsakları 20 dakika suda bekletin.
Daha sonra kabuklarını soyun ve bir kavanoza koyun.
Kaplamak için biraz sızma zeytinyağı dökelim. Burası çok önemli, gerçek zeytinyağı olmalı.
Üzerine 1 çay kaşığı kekik ekleyin. kekik kullandım. Bulabilirseniz kekik kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer bulamazsanız markette ambalajlı olanları da kullanabilirsiniz.
Şişenin kapağını kapatın ve buzdolabına koyun. 0 CE’de, yani sabah odasında tutuyorum.
Bu aromatik yağı salatalarınızda kullanırsanız salatalarınızın lezzetini artırmış olursunuz.
Sarımsağı yumurta ve domates yemeklerinde ve her türlü et yemeklerinde iyi kullanabilirsiniz. Çok güzel bir koku verecektir. Uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Zeytinyağı azaldıkça ekleyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]