Pamuklu Sarımsaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay kaşığı ılık süt
- 2 çay kaşığı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket sanal churro (7g
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta (hamurun sarısının beyazı)
- 5 su bardağı un
içeri
- 100 gram çedar peyniri
garnitür için sos
- 50 gr tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
yukarı;
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı süt
Kullandığım ölçü bir bardak su / 250 ml çay bardağı 125 ml
Sarımsaklı tarifle pamuklu börek nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Su, süt, şeker, maya, yağ ve yumurta aklarını bir karıştırma kabına alıp biraz karıştırdım.
- Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bıraktım.
- Hamuru 15 bezeye ayırın ve elinizle yuvarlayın.
- Beze bir parça kaşar peyniri koyup ağzını kapattım.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerini örttüm ve mayayı tepside 15 dakika beklettim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
- Bir diş rendelenmiş sarımsak ve kıyılmış maydanoz tereyağı ekleyip ezerek karıştırdım.
- Fırından çıkan yufkanın üzerine yayın.
- Nemli bir bezle örtüp 5-6 dakika sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Resimli Sarımsaklı Pamuklu Pasta tarifi
Sarımsaklı pamuk börek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]