Sarımsak, bulgur ve ıspanaklı yoğurt yapmak için önce sebzeleri yıkıyoruz.
Yıkanmış ıspanağı doğrayın ve süzün
Bir tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağını alın, iki adet doğranmış soğanı, sarımsağı ve bir su bardağı şekeri ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Yeşil biber ve kapya biberi doğrayıp tencereye ilave edin ve karıştırın.
Bir tatlı kaşığı salça ve 1/2 su bardağı bulguru ekliyoruz.
1 su bardağı su ekleyip 10 dakika pişirin.
10 dakika sonra doğranmış ıspanakları ekleyin ve 10 dakika pişirin.
Yoğurdun üzerine rendelenmiş sarımsak tuzunu ekleyin ve karıştırın.
Küçük bir tavada tereyağı veya zeytinyağını ısıtıp kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
Servis yapacağımız zaman ıspanağı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve acı kırmızı biberi döküp servis ediyoruz.
Sarımsaklı yoğurt, bulgur ve ıspanak yemeği hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]