Şaşlık Kremalı Kebap

Şaşlık Kremalı Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyması
  • 1 mor soğan
  • 1 domates
  • 2 tatlı biber
  • 1 büyük patlıcan

İp çekmek için şişler

(Ben ekstra mantar da koydum isteğe bağlı olarak da kullanabilirsiniz)

eti baharatlamak

  • Yarım kutu krema
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • İsteğe bağlı soya sosu (ben kullanmıyorum)

patlıcanı kızartmak için

  • Sebze yağı

Kremalı kebap tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle etimizin sosunu hazırlıyoruz.
  2. Krema, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları derin bir kaba alın ve iyice karıştırın.
  3. Daha sonra etlerimizi tencereye alıp elimizle güzelce afiyetle yiyelim.
  4. Üzerini streçle kapatıp etimizi bu şekilde bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
  5. Büyük parçalara ayırdığımız patlıcanları bir kez tuzlu suda kızartalım ve yağın süzülmesine izin verelim.
  6. Sosla marine ettiğimiz etlerimizi bir gece sebzelerle birlikte şişelere koyalım.
  7. Sıralamayı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  8. Tepsiye şişlerimizi dizip üzerine ıslak yağlı kağıt koyalım.
  9. 180 derecede 40-45 dakika pişirelim. İyi şanslar 🙂

Resimli kremalı kebap tarifi

  • tatlı tarifi
  • kebap
  • cömert
  • kek tarifleri
  • Şaşlık
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

domatesli musakka

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın