Kayseri Yağlama veya yörede Şebit Yağlama olarak da bilinir.
Bağcılık kültürüne dayanan yemeklerin filizleri. Kadınların bağda çalışırken buldukları bir tat.
Kayseri sofralarının incisidir. Bu tür özel etkinlikler için fena değil, günlük sofralarda bulunabilen bir lezzet olup tüm Kayseri kadınları tarafından yapıldığı ve aşkla yenildiği bilinmektedir. Sebit ince bir lavaştır. Yemek pişirmek ve kesmek için özel yağlar. Sarımsaklı yoğurt olmazsa olmaz. Yağlama kendi başına tatmin edici bir tattır. Hazır lavaşla da yapılabilir ama açılımı çok güzel.
Sıkıcı olmasının yanı sıra, sonuç buna değecek kadar lezzetli. Tekrar tekrar sorulmaya hazır olun.
Önce Lavaş yapalım. Mayanız yaş maya ise şekeri ekleyip biraz su ile açıp kabarmasını bekleyelim.
Aynıysa, maya tozu, un ile karıştırıp çalışabilirsiniz. Hamuru kulağa göre yoğurup sarıp sarıyoruz ve kabarana kadar bekliyoruz.
Yükselen hamuru un tezgahına alın ve mandalina toplarını bölün. Servis tabağı büyüklüğünde açıp tavada veya sac üzerinde pişiriyoruz. Pişirmek için fazla ısıtmayın. Pişen yemeği geniş bir tepsiye alıp üzerini bir bezle örtüp bırakıyoruz.
Kıyılmış et için soğan ve biberi rondoya sürükleyebilirsiniz. Tencereye yağımızı ve pişen etimizi koyup açıyoruz, rengi değişince soğan ve biberleri ekliyoruz. Soğan yumuşayıp kıyma pişince salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Domatesleri soyun ve kesin. Kıymayı ekleyip pişiriyoruz.
Tuz, karabiber, maydanoz ekleyin, karıştırın ve 1 su bardağı su ekleyin. Masaj yapmak için biraz sulu olmalılar.
Servis tabağına 1 adet lavaş koyuyoruz ve üzerine eti döküyoruz. 10 adet lavaşı üst üste koyup servis tabağına alıyoruz.
Bu ölçü 20 adettir.İstediğiniz kalınlıkta yerleştiriniz.
Önce 4’e sonra 8’e kesiyoruz. Ortasına ya da yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Yemek yerken bir parçayı çatala sararak yoğurda batırıyoruz.
Dilerseniz yoğurdu kesmeden ve sarmadan dökebiliriz.
yemek istiyorum 💞
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]