Merhaba arkadaşlar. Randevularınız veya misafirleriniz için ya da istediğiniz zaman yapabileceğiniz en iyi çözümü size vereceğim, umarım memnun kalırsınız.
Yaprak Sarma Tarifi için önce etimizi ince uzun yapraklara ayırıp kuyruk yağını kesiyoruz. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp geniş bir kaseye alın.
Kasemize isot, salça, biber salçası, tuz, bulgur ve pirinci koyup suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Hindistan cevizi yağınız yoksa bunun yerine iki yemek kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. Malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
1 adet asma yaprağını alıp bir tepsi veya kesme tahtası üzerine koyuyoruz, bir parça et ve diğer içlerini alıp yaprağımızın üzerine koyuyoruz, iki tarafını katlayıp biraz döndürüyoruz.
Diğer iki tarafını da katlayıp tekrar sarıyoruz ve tenceremize veya tavamıza koyuyoruz.
Battaniyelerimizin üzerine su döküp pişmeye bırakıyoruz.
Ardından Sayfalarımıza hizmet verebilirsiniz.
Umarım tatmin olmuşsundur, vatan hasretiyle.
Yaprak Sarma Tarifi İçin Adım Resimleri Yapımı:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]