sebze türü

Bir sebze tarifi için malzemeler

  • 2 orta boy soğan
  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 3 Orti Boy Patates
  • 4 domates
  • 300 gram yeşil fasulye
  • 2 tatlı biber
  • 2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı salça da kullanabilirsiniz)
  • 1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 küp şeker
Bir çeşit sebze tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Patlıcanları soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
  2. Patatesleri, kabakları ve domatesleri küp şeklinde doğrayıp bir kaseye alın.
  3. Tahıllar yatay olarak iki veya üç eşit parçaya kesilir.
  4. Kapya biberi de yenilebilir.
  5. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın, zeytinyağı ile bir tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar kızartın.
  6. Soğanlara salça ekleyin ve biraz salça ile soteleyin.
  7. Ardından közlenen soğanların üzerine fasulye, patates, kabak, kapya biber, patlıcan ve domatesleri ekleyin.
  8. Birkaç tur çevirdikten sonra üzerine bir buçuk su bardağı su ilave edin.
  9. Pişen sebzelere tuz ve şeker ekledikten sonra çorbayı 30-35 dakika kısık ateşte pişirin.
  10. Ortada sebzeler ters çevrilir ve karıştırılır. Sebzeler haşlanırsa çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun 🌸.

Resimli sebze tarifi

Turlu’nun sebze yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın