Bir sebze tarifi için malzemeler
- 2 orta boy soğan
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 3 Orti Boy Patates
- 4 domates
- 300 gram yeşil fasulye
- 2 tatlı biber
- 2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı salça da kullanabilirsiniz)
- 1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küp şeker
Bir çeşit sebze tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patlıcanları soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
- Patatesleri, kabakları ve domatesleri küp şeklinde doğrayıp bir kaseye alın.
- Tahıllar yatay olarak iki veya üç eşit parçaya kesilir.
- Kapya biberi de yenilebilir.
- Soğanları küçük küpler halinde doğrayın, zeytinyağı ile bir tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar kızartın.
- Soğanlara salça ekleyin ve biraz salça ile soteleyin.
- Ardından közlenen soğanların üzerine fasulye, patates, kabak, kapya biber, patlıcan ve domatesleri ekleyin.
- Birkaç tur çevirdikten sonra üzerine bir buçuk su bardağı su ilave edin.
- Pişen sebzelere tuz ve şeker ekledikten sonra çorbayı 30-35 dakika kısık ateşte pişirin.
- Ortada sebzeler ters çevrilir ve karıştırılır. Sebzeler haşlanırsa çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun .
Resimli sebze tarifi
Turlu’nun sebze yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]