Sebzeli Dürüm Tarifi (Kıymalı) – Tatlılarım

Sebze Sarma Tarifi (Kıymalı) için önce sebzelerimizi uzun süre suda bekletelim, tuzu salalım, geceden ıslatabilirsiniz.

Ardından bol su ile birkaç kez durulayın.

Süzgecin içine koyalım, suyu süzülürken içinde hazırlayalım.

Kıymayı derin bir tencereye alın ve suyu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.

Sıvı yağı ekleyip yemeklik doğradığımız odunları atalım, kavrulunca salçayı ekleyip karıştıralım.

Pirinci yıkayıp süzelim, tuz ve baharatları ekleyip biraz karıştırarak kavuralım.

2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Maydanozu güzelce kesip atalım, 10 dakika dinlendirelim daha sonra sebzelerimizi saralım.

Derin bir tencereye koydum.

Üzerine sıvı yağ dökelim, üzerine limon dilimleri koyalım, taşmasın diye su ekleyelim.

Üstüne ısıya dayanıklı ağır bir tabak vs koyalım ki kapaklarımız pişerken şeklini kaybetmesin.

Kapağı çok kısık ateşte kapatın.

45-50 dakika pişmeye bırakın ama arada kontrol edin, suyu azaldıysa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.

Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Sebze Sarma Tarifi (Kıymalı) hazır.

AŞK ❤

Not: İzmir Yaprağı yavaş pişer. Ama çok lezzetli 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın