Düdüklü tencerede yarım saatte pişen pirinç ve bezelyeyi de eklerseniz nefis bir menü olur.
Tavuk suyu, sağlığı geliştirici mineraller, bağışıklık güçlendirici bileşikler ve kemik sağlığı için gerekli tüm vitaminleri içerir. İçlerindeki sebzeler güçlendirilerek sağlıklı ve lezzetli çorbalar ve yemekler yapılır.
Bageti düdüklü tencerede kaynatırsanız zamandan tasarruf etmenizin yanı sıra daha iyi pişecek ve kemiğin lezzeti daha fazla çıkacaktır.
İyi bir tavuk suyu elde etmenin ilk şartı, tavuğun derisinin altında görünen suyu yıkayıp uzaklaştırmaktır. Suyun bulanık olmaması için tamamen yıkanır ve gerekirse tütsü yapılır.
Yıkanan bagetler bir kenara alınır ve suyu süzülür. O iyi yerleşmiş. Yaprakları iri parçalar halinde kesip hazırlayalım. Bunun için havuç, patates, bütün soğan ve sarımsak kullandım. İlk olarak biraz sıvı yağ ve biraz tereyağ koyup çevirerek bagetlerin üzerini kapatalım.
Sebzeleri biraz kavuralım. Tuz ve karabiberi ekleyelim.
Hadi pişirelim. Bagetler yumuşayıp piştiğinde yemeğimiz hazırdır.
Düdüklü tencere kullanıyorsanız yarım saat yeterlidir.
Kolay, sağlıklı, lezzetli tek kap yemeğiniz hazır. Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]