Sebzeli haşlanmış tavuk için malzemeler
- 1 kilo baget
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı su
- reyhan
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber
- 1 demet maydanoz
sos için;
- yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı su
Sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bageti yıkayıp temizleyelim, kapatalım ve ayrı bir kaba koyalım.
- Doğranmış soğanı ve sarımsağı yağın içine koyun.
- Havuç küplerini ve patatesleri ekleyip karıştırın.
- Sarımsak ekleyin ve kızartın.
- Suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Kaynadıktan sonra baharatları ekleyin.
- Sonra sosu hazırlayın ve 10 dakika daha pişirin.
- Son olarak maydanozu ekleyelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun .
Sebzeli haşlanmış tavuk tarifi
Sebzeli haşlanmış tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]