Sebzeli haşlanmış tavuk

Sebzeli haşlanmış tavuk için malzemeler

  • 1 kilo baget
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı su
  • reyhan
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz

sos için;

  • yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı su
Sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bageti yıkayıp temizleyelim, kapatalım ve ayrı bir kaba koyalım.
  2. Doğranmış soğanı ve sarımsağı yağın içine koyun.
  3. Havuç küplerini ve patatesleri ekleyip karıştırın.
  4. Sarımsak ekleyin ve kızartın.
  5. Suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
  6. Kaynadıktan sonra baharatları ekleyin.
  7. Sonra sosu hazırlayın ve 10 dakika daha pişirin.
  8. Son olarak maydanozu ekleyelim. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun 🍗.

Sebzeli haşlanmış tavuk tarifi

Sebzeli haşlanmış tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın