Sebzeli Kek Tarifi – Tatlılarım

Çok sebzeli tart kek tarifi için öncelikle kabakları koyuyoruz ve sulu kabak suyunu elimize sıkıyoruz ve bir kaseye alıyoruz.

1 su bardağı patates, soğan ve havuçları bir kaseye alın

Dereotu ve maydanozu yıkayıp ince ince serpin, bir kaseye alın

Oda sıcaklığına gelen 4 yumurtayı bir kaseye alıp 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip mikser ile köpürene kadar çırpıyoruz.

50 gram margarin veya tereyağını eritin ve yumurtayı karıştırmaya devam ederek ekleyin.

1 su bardağı yoğurdu ve sıvı yağı yumurtaya ekleyin.

Beyaz peyniri yumurtaya ekleyin.

Doğradığımız ve rendelediğimiz sebzeleri yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz, Sebzeleri ekledikten sonra kaşıkla karıştırıyoruz.

1 su bardağı mısır, 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un, kabartma tozu ve sodayı ekleyip karıştırıyoruz.

Yağladığımız tart kalıbına sebzeli kek hamurunu döküyoruz.

Kekin üzerine çörek otu, susam ve karabiber serpin

180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin

İlk sıcaklık yükseldiğinde kesip servis ediyoruz.

Sebzeli tart kek hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın